De reis van de mensheid

Waar welvaart en ongelijkheid vandaan komen

Oded Galor Taal: Nederlands

Gebonden

€ 24,99

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, binnen 1-2 dagen bezorgd
De reis van de mensheid

Gebonden

€ 24,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen
Koop lokaal, ook online!
Op voorraad bij: Kantoorboekhandel Laan

In een fascinerende reis van het begin van de mensheid naar het heden en weer terug, onderzoekt de wereldberoemde denker Oded Galor de samenhang tussen twee onderling verbonden mysteries: menselijke welvaart en ongelijkheid. Hoe komt het dat onze levensstandaard die van alle andere soorten ver overtreft? Waarom is de vooruitgang zo ongelijk verdeeld over de wereld? En hoe zijn de grote verschillen tussen landen ontstaan?
Galor laat zien hoe technologie, bevolkingsomvang en aanpassingsvermogen slechts tweehonderd jaar geleden leidden tot een verbluffende verandering in de geschiedenis van de mens en legt de uiteindelijke oorzaken van ongelijkheid bloot: onze voorouders die geografisch gezien in gunstige omstandigheden leefden en een rijke diversiteit kenden, vonden het pad naar welvaart, terwijl degenen die deze voordelen misten vanaf het begin benadeeld werden.
Met een ecologische crisis op de stoep blijkt dit hoopvolle boek van unieke betekenis en ongeëvenaarde relevantie: ,De reis van de mensheid toont wat onze soort nodig heeft om te overleven – én te gedijen.
ISBN
9789403163819
Verschenen
31-03-2022
Bindwijze
Gebonden
Pagina's
320 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Vertaler
Pon Ruiter ; Linda Broeder
Formaat
24,2 cm x 16,5 cm x 3,1 cm
Gewicht
580 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks2 : libris