De wereld volgens Darp

De nagalm van de Koude Oorlog sinds de val van de Muur

Frank Westerman Taal: Nederlands

Paperback

€ 21,99

Afwijkende levertijd: 1 - 2 werkdagen
De wereld volgens Darp

Paperback

€ 21,99

Nieuwe boeken gratis bezorgd vanaf € 17,50 naar NL*
Altijd de laagste prijs voor nieuwe Nederlandstalige boeken
Ruilen of retourneren binnen 14 dagen

December 1989. Als ooggetuige van de geschiedenis maakt Frank Westerman in Roemenië de val van de Ceausescu’s mee. Na een hardhandig verhoor wordt hij het land uit gezet. Nu, terug in Boekarest, leest hij in zijn Securitate-dossier hoe hij voorafgaand aan zijn arrestatie dagenlang werd geschaduwd onder de codenaam OPREA.
Met spanning en oog voor de menselijke maat maakt De wereld volgens Darp niet alleen de ondergang van de kameraden invoelbaar, maar ook het nieuwe geweld sinds de neergang van het IJzeren Gordijn. In Bolivia bezoekt Frank Westerman het CIA-graf van Che Guevara, in Cuba ontbijt hij met een voortvluchtige RAF-terroriste en in Rusland ontmoet hij de eerste ruimtewandelaar, kosmonaut Leonov.
Zijn reis begint en eindigt dicht bij huis: in het Drentse dorp Darp, waar hij als scholier meeliep in de jaarlijkse mars tegen de kernwapenopslag in het bos. Nu, als schrijver-chroniqueur, toont hij Darp als een spiegel waarin het einde en de mogelijke terugkeer van de Koude Oorlog weerkaatsen.
ISBN
9789021419664
Verschenen
25-10-2019
Bindwijze
Paperback
Pagina's
368 pagina's
Druk
1e
Taal
Nederlands
Uitgever
Auteur(s)
Formaat
21,6 cm x 13,6 cm x 3,1 cm
Gewicht
484 gram
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris