Jord Althuizen - Smokey Goodness Brand New BBQ

Bij BBQen denk je aan gezelligheid, lekker eten en mooi weer.
En wie kan er nu niet beter voor dat lekkere eten zorgen dan Jord Althuizen.

Bekijk de exclusieve tips van de BBQ koning.

3 tips van de BBQ koning

BBQ tip #1 : Begin op tijd!
BBQ tip #2: Maak het je zelf niet zo moeilijk
BBQ tip #3: Gebruik geen voorgemarineerd vlees uit de supermarkt

Het nieuwe boek van Jord Althuizen is vanaf nu verkrijgbaar

Smokey Goodness Brand New BBQ

Jord Althuizen

€ 29,99
In dit nieuwste boek van Jord Althuizen neemt hij je mee naar de USA, de bakermat van de Smokey Goodness style barbecueën. Hij laat in zijn boek zien hoe je met oude technieken nieuwe smaken kan creëren. We gaan back to basic maar blijven verrassen. Jord geeft in dit boek veel tips, leert nieuwe technieken en uiteraard geeft hij tientallen lekkere recepten. Van briskets, spare-ribs en pulled pork tot burgers en tex mex. Waar zet jij je tanden in?

 

In welk jaar is het concept Smokey Goodness ontstaan?

Vul je antwoord in op het formulier en wie weet ben jij 1 van de 5 winnaars. Meedoen kan t/m 31 juli

Recept: Adobo-tequila Grilled Gamba’s (uit Smokey Goodness Brandnew BBQ)

A LITTLE SPICE IS ALWAYS NICE! ZEKER ALS JE AFBLUST MET WAT TEQUILA. DIT MAKKELIJKER DAN EASY GERECHT BEREID JE IN NO TIME, EEN KIND KAN DE WAS IN DE FIK STEKEN. HET LASTIGSTE IS HET WACHTEN OP HET MARINEREN EN HET WEERSTAAN VAN DE VERLEIDING OM DE GRILL TE SNEL AAN TE STEKEN. CHIPOTLES IN ADOBOSAUS ZIJN MEXICAANSE PEPERS INGEBLIKT IN EEN PITTIGE SAUS. TOT MIJN GROTE VREUGDE HEBBEN OOK DE GROTERE SUPERMARKTEN INMIDDELS DOOR WAT EEN GEWELDIGE SMAAKMAKER DIT IS, DUS DUW DIE WINKELWAGEN MAAR IN DE RICHTING VAN HET TEX MEX-SCHAP. 

 Voor 16 stuks

 Bereidingswijze Duur:
 voorbereiding 4 uur, bereiding 10 minuten
 
 Benodigdheden
 keukenmachine of staafmixer
 BBQ of grill met gietijzeren rooster voor direct grillen
 8 metalen spiezen

 Ingrediënten voor ADOBOMARINADE
 - 200 g chipotlepepers in adobosaus
 - 100 g honing
 - 60 ml tequila
 - 60 ml Cointreau/triple-sec
 - 40 ml olijfolie
 - sap van 2 limoenen
 - zout naar smaak
 - 1/3 bos koriander

 Overige
 - 16 garnalen, maat 6-8, gepeld, kop en staart eraan
 - 2 limoenen, in partjes
 - handje korianderblaadjes




Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander

pro-mbooks2 : libris