Prijsverlagingen

Prijsverlaging t/m 31 december van €25,99 naar €15,00

Alleen op de wereld

Hector Malot ; Tiny Fisscher

€ 15,00
'Alleen op de wereld' is het klassieke verhaal van Hector Malot over vondeling Rémi op zijn reis door Frankrijk. Deze schitterende editie werd geïllustreerd door Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons. Het geliefde 'Alleen op de wereld' is niet weg te denken uit de canon van kinderboeken die al generaties lang een gevoelige snaar weten te raken. Het is het verhaal van de 8-jarige vondeling Rémi die door zijn pleegouders aan straatmuzikant Vitalis wordt verkocht. Daarmee begint zijn lange zwerftocht door het 19e-eeuwse Frankrijk, waarin hij er na de dood van Vitalis helemaal alleen voor komt te staan. Dankzij de toegankelijke bewerking door Tiny Fisscher kan een nieuwe lichting lezers snikken om het lot van vondeling Rémi. De nieuwe, soepele vertaling maakt deze editie geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Gouden Penseel-winnares Charlotte Dematons maakte de illustraties voor deze prachtige uitgave. Ter inspiratie volgde ze de route die Rémi door Frankrijk heeft afgelegd. Het resultaat liegt er niet om: schitterende illustraties, die het mooie, maar desolate Franse platteland en het harde leven in de stad op unieke wijze weergeven.

Prijsverlaging t/m 17 januari van €35,00 naar €29,99

Met mes & stokjes

Mascha Lammes

€ 29,99
Bij Mascha thuis in de keuken is het nooit saai, want ze probeert graag wat nieuws. Knallende smaakcombinaties zijn haar handelsmerk: haringtartaar met komkommer, galettes met emmenthaler en ei, aubergine met lente-ui en miso. Geleid door haar nieuwsgierigheid en gevoel voor avontuur vindt ze de meest bijzondere recepten én verhalen. Met mes & stokjes bevat 70 van de allerlekkerste internationale gerechten, van Bang Bang Chicken en Fladderak tot Pizookie en Mulligatawny. En altijd met een haalbare boodschappenlijst en overzichtelijke bereidingswijze. Mascha’s zoektocht naar een combinatie van zeer onbekende gerechten en juist heel bekende ingrediënten levert bijzondere verhalen op die garant staan voor lachsalvo’s en een vrachtlading aan verrassende weetjes. Een onweerstaanbaar kookboek: gerechten die nét even anders zijn en maakbaar voor iedereen.

Prijsverlaging t/m 31 december 2021 van €20,00 naar €17,50

Een klein leven

Hanya Yanagihara

€ 17,50
'Zo'n boek dat maar héél af en toe voorbijkomt. Het boort door je ziel. *****' NRC Handelsblad '*****.' de Volkskrant'Verslavend boek over de betekenis van vriendschap.' LINDA.Vier studievrienden zoeken samen hun weg in New York: de charmante acteur Willem, de excentrieke kunstenaar JB, de getalenteerde architect Malcolm en Jude St. Francis. Jude is teruggetrokken, slim en raadselachtig, en zijn vrienden weten beter dan vragen te stellen over zijn verleden. Ze proberen zijn pijn te verlichten, maar naarmate de decennia verstrijken dringt zich de vraag op of Jude wel verlost kan worden van de demonen uit zijn verleden.Winnaar Kirkus Prize, Shortlist Booker, Shortlist National Book Award'Het ultieme boek over echte vriendschap.' Ivo van Hove'Het meest troostrijke boek dat ik ooit las.' Hanna Bervoets'Een groots boek.' Ruth Joos'Geen pagina te veel.' NRC Next'Prachtig van stijl [...] een aangrijpend verhaal.' Trouw'Een roman over mannen, misbruik en machtsverhoudingen. *****' De Standaard'Een fascinerende leeservaring.' De Groene Amsterdammer'Het exceptionele verhaal over de kracht van vriendschap.' Shortlist Man Booker Prize'Over onze behoefte aan verbinding en onze wil om lief te hebben.' Shortlist National Book AwardLees ook Notities uit de jungle en Naar het paradijs
pro-mbooks3 : libris